For kråker og andre som liker at det blinker
Etter en USA-tur i 2005 ble interessen for å perle vekket. Etter det har jeg bygget opp en, om jeg skal si skrive det selv, skikkelig samling av perler og tilbehør for smykkelaging. Jeg pleier å si at det er formuen min. Så ille er det vel ikke, men en del kroner er brukt, og mange kosetimer ved perlebordet tilbrakt. Det går i bølger hvor mye produksjon det har vært. Ganske mye etter hobbyoppstart i 2005, så ganske lite lenge, til jeg tok fram igjen i fjor høst. Det geniale er også at hobbyen er lett å tilpasse alle skiftende trender og ønsker og hva det måtte være:)

I den spede start i en hobbybutikk i USA på størrelse med en stor OBS! her hjemme ble jeg slått av mengden på ulike sorter av perler og ikke minst tilbehør. Det er ubegrenset hva som kan kjøpes og brukes. Og lykken var - det var salg! Så kofferten hjem var i stor grad viet perler. Perler er tunge!

Av og til er flaksen bedre enn forstanden - da jeg kom hjem fant jeg ut at å perle, det var en hobby som virkelig begynte å ta av også her. Artig å faktisk være litt tidlig ute med en trend! Ikke at trender er så viktige for meg, men jeg er jo bare menneske da, og dame..

Mange likte også det jeg lagde, så det ble faktisk også en del produksjon for salg. Sånn er artig!

Det fine med denne hobbyen er at det er sjelebot for kropp og sjel - som andre hobbyer forsvidt - å sitte å studere på hva som kan passe samme og ikke, det synes nå jeg er fint innimellom. Kanskje ikke helt samme effekten som en time på Sats, men litt! Eneste negative er at forstyrrelser ikke er så kjærkomne... (eget hobbyrom står på ønskelista)

I det siste har det blitt noen flere store kjeder og øredobber. Greit å ha noe som går raskt å lage også, ikke alltid tålmodigheten strekker til et stort prosjekt.

Her kommer et lite utvalg av produksjonen gjennom år:

Fargerikt, men likvel ganske enkelt.    

Armbåndet under her er det min kreative og fingernemme datter som har laget.

    
          
   

   
Perler og hjerter er en favoritt.Langt grønt kjede med blomst, sommerlig og lekkert (det synes ikke helt på bildet..)
Rosa, langt kjede. Min siste favoritt.
 

Det var et utvalg av produksjonen, håper den faller i smak. Neste prosjekt; 50 årsgave! Må samle kreativiteten og la det surre litt - ideene må gjerne modne litt før de tar form, men noen ønsker er fremmet, så det burde gå greit.

Den som måtte være i tvil - det er ingen grense for antall smykker, sko eller i en kvinnes garderobe! Udiskutabelt tema.

7 kommentarer

Hanne

26.jan.2010 kl.19:56

Så flink du er. Jeg likte det hvite perlearmbåndet med hjerte spesielt godt.

Fin blogg har du også:-)

Theresa

26.jan.2010 kl.19:58

De som får slik til gave er bare sååååååååååå heldige! ;-) Den med blomstene var KJEMPEfin!

Ragnhild

26.jan.2010 kl.20:05

Tusen takk!! Så hyggelig å høre, både om smykker og blogg :) Makes my day!!

anne - moseplassen

26.jan.2010 kl.20:30

så artig å se en slik kavalkade over smykkene dine :)

Perlig er kjekt, ikke minst fordi man jo kan gjøre akkurat som man selv vil, og materialer man kan bruke er jo omtrent uendelig, både fra perlehylla i hobbybutikken og mikset inn med alternative ting fra jernvaren eller barnebutikken :)

fru storlien

26.jan.2010 kl.20:49

Så mye fint du har laget! resirkulert silke er forresten noe ordentlig herk å strikke med, det drar seg. Vesker går fint hvis du strikker fram og tilbake og syr sammen i sidene. og små barneluer, som det lå på bordet på bildet.

ragnhild ingeborg

26.jan.2010 kl.23:00

Hei Anne - ja det er uendelige muligheter. Gamle smykker f.eks, eller nye, billige :) Og inspirasjon er det overalt også. Kavalkaden var et utvalg - jeg orket ikke ta fler bilder..

ragnhild ingeborg

26.jan.2010 kl.23:02

fru storlien: Tusen takk, koser meg med slik, og mye annet. I fjor i jula (forfjor blir det vel) var det strikking i et pr. mnd, etter det har pinnene fått hvile. Er litt prosjektorientert, tror jeg. Holder på intenst en periode, så blir jeg litt lei, og da blir det lenge til neste gang. Kanskje jeg skal sy sammen det korte resirkulerte silkeskjerfet til veske ja, det gjør ingen nytte der det ligger i skapet nå. God ide!

Skriv en ny kommentar

ragnhild ingeborg

ragnhild ingeborg

41, Skedsmo

Ladies and gentlemen, Boys and girls. Step right up, step right up. Come closer, you won't believe your eyes Behind this curtain. Witness something you've never seen, before, Heard before, dreamt before. The most amazing show on earth - Denne intro'n på Enter the Circus av Christina Aquilerea er ganske så stilig. Nå skal jeg ikke påstå at denne bloggen vil bli "The most amazing show on earth", men håper den kan være til nytte og glede for noen, alternativt et lite tidsfordriv på "surfeveien" for andre. Det er iallefall en glede for meg å pusle med i en travel hverdag. På Twitter som @RagOrj og på mail: roxy_at(at)hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits