Hva-finnes-i-kjøleskapet muffins

Matmuffins til frokost eller lunsj

Etter å ha googlet (godt, norsk ord) på lavkarbmat, kom jeg over en oppskrift på muffins med kjøtt og egg. Det så godt ut. Da var veien kort til kjøleskapet for å se hva det kunne by på av muffinsingredienser. Som ufrivillig logistikkansvarlig i heimen hadde jeg en viss oversikt og kunnskap om at det var noe som kunne passe til dette. Det viste seg at jeg ikke var helt tapt bak en kjøleskapdør.

Her er resultatet av "kjøleskapspyla":

Fløte som snart bør brukes + en pakke fetatost noe eldre enn godt var, men den luktet helt fint.

En liten boks sopp.. Hvordan den havnet i skapet er en gåte, slikt kommer normalt ikke inn i huset og iallefall ikke i maten, Men hakket og stekt og kamuflert ble den liksom "borte" :) og jeg slapp å kaste!

Pølse, to stk middagspølser fra en eller annen middag sist uke.
Sjalottløk og hvitløk
Litt grønt og fargerikt fra en frossen grønnsaksblanding siden det var dårlig med grønnsaksrester.
Resten av en skinkeosttube - han som spiser slikt har dratt på ferie..
Litt nøkkelost og en annen ost og en liten neve Norveiga etter taco'n på lørdag.
To skjeer med tacokjøtt (hvorfor i all verden legger noen igjen TO skjeer med tacokjøtt?? - logistikksjefen gremmes)
En neve speltmel, og noen dryss med fibermix for å gjøre dem enda litt sunnere og grovere for magen :)
Litt sesamfrø, linfrø og solsikkefrø, samt pepper, salt og favorittkrydder - i dag Herbes de Provence
Skapet kunne også by på noen muffinsformer av det amerikanske slaget, de små vanlige er for pygmeer.
Enda litt mer ost på toppen av hver muffins, da ble det bra.

Rundt 200 grader i ca 25 min

Dette ble faktisk ganske godt, og kan varieres i det uendelige. En ble spist i går kveld, nesten rykende varm. OG en til ble dagens frokost sammen med Aftenposten og et glass vann + den alltid tilstedeværende kaffen fra min høyt elskede kaffemaskin. Det ble faktisk en ekstra svung over frokosten da jeg fikk en karve fra nøkkelosten mellom tennene.

Nå kunne jeg forsåvidt bare tatt å stekt hele "greia" i en form og delt i passe stykker, men det er jo mye morsommere med muffins. Håper at andre som spiser mat i dette hus også synes det. Det er litt kjedelig å måtte spise alle prøveprosjekt selv...

At dette også er en bra sak ifht bruk og kast, eller MINDRE bruk og kast er en ekstra positiv "bieffekt". Synes faktisk jeg har gjort et lite stykke bra arbeid med å redusere matsøppelberget. Go me!

2 kommentarer

Gry Sletta

26.jan.2010 kl.16:36

Bøyer meg i støvet for kreativiteten din. Og jeg håper virkelig at de du bor sammen med setter pris på den. Artig blogg. Men jo mer jeg leser, jo mer innser jeg at kreativitet i matveien er totalt fraværende her i huset!

Ragnhild

26.jan.2010 kl.17:52

Takk Gry!! Det er bare det beste som blir publisert, og om du ikke har lagt merke til det - det er ikke så ofte noe publiseres :) Det går litt i bolker.. Kan ikke være kreativ hele tiden nei. Joda, kreativiteten berømmes av min kjære, selv om resultatet av kreativiteten ikke alltid er vellykket.. Du gjør da så mye annet bra du Gry, pølser og lompe er ikke å forakte! Sånn som på menyen her i dag..DET blogges det ikke om, ikke høyt!

Skriv en ny kommentar

ragnhild ingeborg

ragnhild ingeborg

41, Skedsmo

Ladies and gentlemen, Boys and girls. Step right up, step right up. Come closer, you won't believe your eyes Behind this curtain. Witness something you've never seen, before, Heard before, dreamt before. The most amazing show on earth - Denne intro'n på Enter the Circus av Christina Aquilerea er ganske så stilig. Nå skal jeg ikke påstå at denne bloggen vil bli "The most amazing show on earth", men håper den kan være til nytte og glede for noen, alternativt et lite tidsfordriv på "surfeveien" for andre. Det er iallefall en glede for meg å pusle med i en travel hverdag. På Twitter som @RagOrj og på mail: roxy_at(at)hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits