Rydding - i varme og kalde skap

En uvanlig ryddeiver kom over meg i dag. Slike innfall kommer ikke ofte, men når de kommer så er det uventet og noe uforståelig. Ikke at det ikke er behov for å rydde, det er det vel alltid i et hus med seks innbyggere hvorav ikke alle er like flinke til å rydde etterhvert. Men dagens sjau var liksom ikke første pri på lista..

Det begynte egentlig i går kveld etter at vi hadde hatt bursdagsfeiring med 25 leke- og skravlesjuke gjester, så jeg følte egentlig mest for å late meg i sofa'n. Nok aktivitet på kjøkkenet synes jeg også igrunn at jeg hadde hatt de siste dagene, men jeg kunne ikke la det helt være. (mer om det lenger ned)

Men så hadde det seg sånn at junior minstemann som snart blir 6 år knekte lesekoden helt av seg selv denne uken, så mor måtte lete i gamle barnebokkasser etter bøker med store bokstaver. De små er han ikke helt stødig på. Jeg var sikker på jeg hadde noen gamle LESELØVE-bøker, men fant bare de med små bokstaver. Men da var jeg i gang på storesøsters rom der det var kassevis fra vi flyttet for to år siden som ikke er blitt gått igjennom.. Denne storesøsteren led på det tidspunktet av utbredt samlemani. Den har heldigvis gått over.

Så det komplette kaos var godt igang i går kveld, og måtte sluttføres i dag. Og da tok vi jammen klesskapet også i samme slengen. Resultat; to søppelsekker med klær og sikkert en helt søppelsekk med rosa jenteleker som lillebror nok ikke er happy over å arve. Han er ikke så nøye på slikt, men et sted går grensen, og Bratz og MyLittlePony var langt over :) 
Så om det er noen som trenger klær - her er massevis. Bytter gjerne mot Leseløve-bøker med store bokstaver, eller andre tilsvarende :)

Ryddeivren fortsatte inn i matskapet. Jeg har en tendens til å kjøpe inn frukt-og nøtteblandinger, gjerne noen jeg ikke har prøvd før. Ikke at de ser så veldig gode eller spennende ut, men det jeg har kanskje en ide om at vi skulle være litt sunne innimellom i jula? Det slo ikke helt til, så etter jul er skapet fortsatt velfyllt av slike blandinger, iallefall mer enn vi klarer å spise før det smaker ikkefulltsågodt. Ja, jeg har åpnet dem ja. Dumt gjort. Men jeg kan jo ikke kaste dem heller, for jeg har sans for Matvalg 2010 på Ordentligmat.no og deling av blant annet resteoppsrkrifter for å redusere mengden mat som kastes.

Her er min resteoppsrkift av nøtter og tørket frukt:

Sjokkisgodt
For oss som liker sjokolade til alt:)

   

Rester av frukt og/eller nøtter hakkes i små biter.
Smelt sjokolade og fett (jeg hadde en pakke delfiafett til overs fra jul også) + litt kokosfett (Cocosa) fra Soma, som gir en anelse kokossmak. Nam nam. Ta så mye sjokolade som du liker.
Ha alt i en flat boks/form og sett i kjøleskapet. Vent. Del opp. Smak.

Den siste varianten inneholdt tørket melon (!), valnøtter og bittelitt andre nøtter (enda en liten rest). Den ble utrolig god. Tørket melon alene var ingen hit i heimen, men bortgjemt i sjokolade ble det skikkelig snadder.
Har tenkt å putte det i passe porsjonsposer i fryseren for å kunne ta opp passe mye (eller helst lite) ved passende anledninger, eller bare som en liten munnfull til kaffen. Gjemt bort i fryseren er de også en del mer utilgjengelige i det daglige, og det er en god ting!

Tilbake til han som kan å lese. Som mor er jeg jo utrolig stolt da! Dette har han klart mye helt av seg selv. Og som den stolte mor jeg er, så vil jeg jo høre enda mer av vidunderet stotre seg fra fram gjennom bokstaver og forme dem til ord! Men er det lurt? Poden begynner på skolen i august og kommer vel til å kjede vettet av seg i månedsvis. Men jeg håper jo at tilpasset opplæring også gjelder dem i denne kategorien. Så mor tar det med ro og gleder seg til skolestart sammen med den håpefulle.


Flere inntrykk fra bursdagsfest og blå morgenstund

       

Menyen var Pai med cottage cheese etter en oppskrift fra VG-nett, samt pølser i lange baner.


Oppvaskmaskinen trengte litt mindre jobb.
Dette bildet fortjener å bli blogg-heading :)

Men lenge for alle gjestene kom og også før de aller fleste i huset var våkne, var det så vakkert ute Sjekk den blåfargen!
  


Men selv etter bursdagsfest er det fortsatt rester. Mon tro om pepperkaker liker en tur i fryseboksen? Ny bursdagsrunde om en måned, men så lenge liker de vel ikke å stå i en boks? Noen som har testet det?
Nå er det over en grense for å spise mer daglig av dette - laaangt over!

       

3 kommentarer

Theresa

11.jan.2010 kl.20:13

Den nye heading var kjempefin! Gleder meg til å se flere bilder du tar!! :-D

fru storlien

18.jan.2010 kl.18:06

Hei! jeg havnet her via rastløs surfing, og her var det hyggelig! Fine bilder og fine tekster, og så lurer jeg på om du kanskje gikk et par klasser over meg i Lom, sammen med Synne?

Barbro

Ragnhild

18.jan.2010 kl.18:32

Hei Barbro - så deg på Twitter. Og ja, jeg gikk i klasse med Synne. Koselig at du likte bloggen. Den oppdateres med veldig ujevne mellomrom, alt ettersom kreativiteten er nærværende eller fraværende. Var innom din og - veldig fin!! Til og med nominert jo! Så artig!

Skriv en ny kommentar

ragnhild ingeborg

ragnhild ingeborg

41, Skedsmo

Ladies and gentlemen, Boys and girls. Step right up, step right up. Come closer, you won't believe your eyes Behind this curtain. Witness something you've never seen, before, Heard before, dreamt before. The most amazing show on earth - Denne intro'n på Enter the Circus av Christina Aquilerea er ganske så stilig. Nå skal jeg ikke påstå at denne bloggen vil bli "The most amazing show on earth", men håper den kan være til nytte og glede for noen, alternativt et lite tidsfordriv på "surfeveien" for andre. Det er iallefall en glede for meg å pusle med i en travel hverdag. På Twitter som @RagOrj og på mail: roxy_at(at)hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits