Restefest

Etter uker med kos og mat og pynt og barnler er det deilig komme litt i normalt gjenge igjen..tror jeg.. "Gjengen" starter ikke fr i morgen, s jeg ikke helt sikker, men er ved godt mot.

Nr nok et r er over og et nytt er i gang, er det mange tanker og planer og nsker og funderinger som trenger seg p. Men jeg m liksom f jula UT frst, fr jeg ftt fokusert ordentlig p det nye ret- og det er inkludert alt som har fyllt seg opp i kjleskapet (hvordan har det blitt s fullt??) Jeg har aldri psttt at jeg er god til bergegne matmengder, jeg har velheller i flere sammenhenger ppekt denne manglende evnen.
Ogi jula (eller helst fr) virker det som om denne lite gode evnen fr ekstra gode kr.

Treet er demontert og forskt brent i ovnen, men det ble noe rykfyllt, s vi ga opp det prosjektet. Pynten er samlet sammen og venter p bli pakket ned i esker, om noen gidder..

Det har blitt lite med konkrete planer, forsetter og andre store tanker s langt, s jeg deler heller mineopplevelser av kjleskaptmming i startfasen av 2010.

Lefseruller kan fylles med s mangt. Jeg hadde suksess med de jeg lagde julaften, s hvorfor ikke en restevariant? Som tenkt s gjort - rester avribbe og kalkun ble ganske s bra (ikke ribbe og kalkun isamme - dvs. DET har jeg ikke prvd enda..) Forvrig inneholdt dedet kjleskapet kunne by p i gr (som var):


Ribbe
Kalkun
Rmme
Pepper smreost
Lefse
Krydder (det som skuffen byr p og faller i smak
Svisker (som var stekt med ribba)
Rdlk
Rester av Waldorfsalaten


Bland sammen rmme og smreost og krydder. Smr dette utover lefsene.
Jeg krydret bde ribbebitene og kalkunbitene godt, de er jo litt "tamme" uten noe.Mine fikk smak av bde tex-mex og cajun..og masse pepper.
Legg p kjttbiter og rdlk p lefsen, rull sammen og del opp i passe munnfull-biter.
Waldorfsalaten tok jeg sammen med kun kalkunkjtt. Og svisker tok p bare noen, da det er ikke alle som er s glad i slikt :)

I dag var det fruktfatet som ble gjennomgtt med kritisk blikk, og der var det en del som ingen hade brydd seg om p en stund. Da var veien kort til smootie. Junior og mamma benket seg ved benken og satte i gang.
Her er det som burde spises opp:



Noen slitne druker, klementiner som ingen brydde seg om, og epler som hadde sett bedre dager. Nesten en 1/2 liter med vaniljeyoughurt, en flteskvett + olje og fett for smre maskineriet. Cocosa gir en deilig anelse av kokossmak, Udo's choice smaker ikke s veldig godt alene, men forsvinner helt i smootiesen og gjr bare godt i kroppen.



Putt alt i blender'n (godt norsk ord..)og kjr p full guff til althar smootieskonsistens - alts drikkbart.
Jeg liker best drikke med sugerr, har derfor alltid et solid lager i mange farger.

Sunt og godt - og veldig greit f ned til frokost.

I lpet av kjleskaprenselsen har jeg kommet fram til noen forbedringspunkter for 2010:

Blir bedre til beregne mengder p mat
Og om jeg ikke klarer det alltid, og det gjr jeg helt sikkert ikke- lage rester av "resten".
F gjennomfrt et meny-regime! Menyene er klare, men vi er ikke s gode p oppflgingen. Vi skal bli bedre!
Dette var en enkel start - mer kommer kanskje.

Tankene mine her faller helt sammen med dette som dukket opp p Twitter mens jeg satt og skrev: Matvalg 2010 - kan vi endre verden? fra Ordentligmat.no.

Her er et utdrag fra Matvalg 2010 og hva de nsker oppn:


Alle som skriver om mat utfordres mnedlig til ta opp et definert tema om matvalgene vi gjr.

12 mneder, 12 tema, og 12 artikler per deltager innen matvalg og -etikk i 2010. Vi begynner n og elleve av temaene er fremdeles pen.

Ett tema for hver mned, og alle deltagere lager sin vinkling p det.Sammen har vi muligheten til faktisk endre noe, og sette dagsorden. Matvalg 2010 handler om respektere det du putter i deg og mten du gjr det p, hvordan det flges opp er opp til den enkelte. Vi tar innspill til kommende tema i kommentarfeltet, men tar oss friheten til stake ut en passende kurs for smalhans-mneden januar:

Matvalg januar: Hvordan kan vi redusere mengden mat som kastes?

465 000 tonn mat kastes i ret, og det er husholdningene som str for mesteparten. Et tips, et rd, en resteoppskrift,



Flg med - det skal jeg!

I samme nd har jeg restefest ogs med julelys - de siste rde lysene er snart borte.











2 kommentarer

heidi Tmmerdal

09.jan.2010 kl.16:36

Hei! S fint lese bloggen din :-) jeg har endel de samme utfordringene som du har, og det er alltid godt hre om andre som har det som en selv.

Jeg har menyer for hver uke - handler en gang i uken. Men jeg kastet mye rester nr jeg hadde satt opp plan for middager for hver dag; s mitt forsett for 2010 er ikke kaste mat. N har jeg satt opp restematdager i ukesmenyene mine slik at jeg har rom for bruke restene og eller ting som lett kan bli liggende for lenge i kjleskapet.

Ragnhild

09.jan.2010 kl.23:23

Hei - tusen takk, det var hyggelgi hre. Det var jammen smart med egne restematdager fast i menyen! En god ide som jeg skal bruke - for jeg er s drlig p beregne passe mye mat, s av og til blir det en del rester..

Skriv en ny kommentar

Ragnhild Ingeborg

Ragnhild Ingeborg

41, Skedsmo

Ladies and gentlemen, Boys and girls. Step right up, step right up. Come closer, you won't believe your eyes Behind this curtain. Witness something you've never seen, before, Heard before, dreamt before. The most amazing show on earth - Denne intro'n p Enter the Circus av Christina Aquilerea er ganske s stilig. N skal jeg ikke pst at denne bloggen vil bli "The most amazing show on earth", men hper den kan vre til nytte og glede for noen, alternativt et lite tidsfordriv p "surfeveien" for andre. Det er iallefall en glede for meg pusle med i en travel hverdag. Jeg er ogs p Twitter som @RagOrj og p mail: roxy_at(at)hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits