Mitt MÅ HA til jul

Noen må ha hjemmelaget øl og andre må vaske alle kjøkkenskapene inni, men jeg er ganske enkel og er veldig fornøyd om jeg får laget min hjemmelagde salat til jul. Den ligner mye på italiensk salat, men er veldig mye bedre! Jeg kjøper aldri italiensk salat på butikken, men min egen kan jeg spise mengder av.

Denne salaten (eller noe som ligner) lagde min bror for hundre år siden - jeg har ikke spurt om han lager den enda.
Jeg har ingen oppskrift, så det blir litt som smaken er den dagen den lages.

Ingredienser:
Gulrot, kål, druer og skinke (jeg pleier å bruke en boks av et eller annet slag, men kylling eller annet kjøtt er også godt - for ikke å snakke om gjenbruk av kalkun)

Dressingen består av majones, rømme og/eller kesam, litt salt og noe mer pepper, sylteagurk i biter + litt av laken til den samme sylteagurken, sennep - bruk din favoritt. I år ble det Iduns grove + Bergbys søte.
Her må det smakes så det blir sånn man vil ha.Riv gulrot grovt, skjær kål i fine strimler og del druer i to eller tre eller fire. Del skinken i passe små biter.
Bland sammen til dressingen - smak til.Bland alt sammen og kos deg!
Første porsjon er allerede oppspist, så jeg må nok igang med ladning nr. 2 ganske snart.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild Ingeborg

Ragnhild Ingeborg

41, Skedsmo

Ladies and gentlemen, Boys and girls. Step right up, step right up. Come closer, you won't believe your eyes Behind this curtain. Witness something you've never seen, before, Heard before, dreamt before. The most amazing show on earth - Denne intro'n på Enter the Circus av Christina Aquilerea er ganske så stilig. Nå skal jeg ikke påstå at denne bloggen vil bli "The most amazing show on earth", men håper den kan være til nytte og glede for noen, alternativt et lite tidsfordriv på "surfeveien" for andre. Det er iallefall en glede for meg å pusle med i en travel hverdag. Jeg er også på Twitter som @RagOrj og på mail: roxy_at(at)hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits