Sjokoladesnadder

Sjokolade er et viktig element i min dessert- og godteverden. Har funnet noen oppskrifter med sunt fett jeg tror ganske sikkert er veldig gode. Jeg har ikke testet ut disse, men jeg har prøvd Cocosa til denne enkle varianten: 

Smelt Cocosa og så mørk sjokolade som du liker, bland i dine favorittnøtter og sett det i kjøleskapet noen timer. Del opp i passe, gode munnfuller. Gjør seg med en liten smak en gang i blant, men det er av og til litt skummelt å ha stående en hel boks...

I tilegg har jeg smeltet Cocosa og hatt i smoothies - deilig. Nå er jeg glad i en liten smak av kokos da, og det er jo en fordel. Obs - det finnes to varianter, en til kald, eller nesten kald mat og en som tåler veldig høy varme. Jeg har brukt den "kalde" og smeltet ved veldig lav varme. Den som tåler høy varme har jeg såvidt testet, og den så bra ut. Biffen ble ikke helt kokos av den gtunn!

kokosbolle




cockoskake og bolle

Disse "greiene" får du kjøpt på helsekostbutikken eller på Soma.no - her har de også flere oppskriftshefter.

Oppskriftene skal iallefall testes ut i nærmeste framtid! Ingen jul uten sjokolade!

Ha en smaklig fredag!



Her er oppskriftene i litt mer leselig utgave:

Kokosboller
4 eggehviter
4 dl rårørsukker
6 plater gelantin
150 g mørk sjokolade (70%)
50 g Cocosa Extra Virgin
1 pose kokos

Visp eggehvitene stive og dryss i litt sukker under vispingen .La gelantinen ligge i bløt i kaldt vann i minimum 5 minutter før du smelter den i litt vann.Tilsett den oppløste gelantinen i en stråle mens du pisker. Visp videre i 5 minutter.Bruk sprøytepose og sprøyt ut små boller, eller lag små boller ved hjelp av to skjeer. Settes på en bakeplate med  bakepapir. La de stivne mens du smelter Cocosa og sjokolade over vannbad. Dypp bollene i sjokolade, deretter i kokos. 



Cocosa-kake 
1 ts pulverkaffe
½  dl vann
350-400 g mørk sjokolade (70%)
2 ss konjakk
1 ss appelsinmarmelade
250 g Cocosa Extra Virgin
2 egg
2 ss rørsukker
6-8 valnøtter
1 pk. Per-kjeks
Til servering: appelsinskiver, friske bær  og evt. mynteblad. 

Kle en brødform med aluminiumsfolie. Rør pulverkaffen ut i ½ dl vann. Smelt sjokoladen og Cocosaen over vannbad. Tilsett kaffen , konjakk og appelsinmarmelade. Pisk egg og sukker til eggedosis og hell i sjokoladeblandingen litt og litt, mens du rører rundt. Dekk bunnen med et lag sjokoblanding, legg på et lag kjeks. Legg deretter sjokoblanding og kjeks lagvis, avslutt med sjokoblanding.La kaka stå i kjøleskapet i ca 2 timer, hvelv deretter på et passe fat. Serveres med appelsinskiver eller appelsinsalat, friske bær og kanskje en liten klatt med Kesam vanlije.



Cocosa-boller
250 g Cocosa Extra Virgin
200 g mørk sjokolade (70%)
2 egg
2 dl rørsukker
3 ss sterk kaffe
100 g puffet ris. 

Smelt sjokolade og Cocosa sammen på svak varme (vannbad). Avkjøl. Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn kaffe og sjokoladeblandingen. Ha i puffet ris og bland forsiktig. Sett boller med skje på matpapir. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.

Spis!

2 kommentarer

Mary-Ann

15.des.2009 kl.18:58

Mye godt her :)

Ragnhild

15.des.2009 kl.19:55

Ja, sjokoladeelskere liker slikt :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild Ingeborg

Ragnhild Ingeborg

41, Skedsmo

Ladies and gentlemen, Boys and girls. Step right up, step right up. Come closer, you won't believe your eyes Behind this curtain. Witness something you've never seen, before, Heard before, dreamt before. The most amazing show on earth - Denne intro'n på Enter the Circus av Christina Aquilerea er ganske så stilig. Nå skal jeg ikke påstå at denne bloggen vil bli "The most amazing show on earth", men håper den kan være til nytte og glede for noen, alternativt et lite tidsfordriv på "surfeveien" for andre. Det er iallefall en glede for meg å pusle med i en travel hverdag. Jeg er også på Twitter som @RagOrj og på mail: roxy_at(at)hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits