Hvordan stresse ned i disse tider?

Første tips: en ukes FERIE på denne tida er sjelebot for litt trøtte og slitne det-er-så-lenge-siden-ferien-sjeler. Og for dem som tror de kanskje må rekke veldig mye før jul J Jeg har forsket litt på dette, og forsøker for hvert år å gjøre litt mindre enn året før. Det er utrolig hvor lite man MÅ gjøre før jul. Er usikker på om jeg faktisk får gjort mindre. Vi fokuserer på det som er viktigst - resten tar vi et annet år J eller aldri.
Dette forskningsprosjektet kom som et resultat av en noe omfangsrik adventstid over flere år. Slik ville jeg ikke ha det! (og det var kun min egen skyld at det hadde blitt slik..)

Årets familieråd en uke før 1.desember avstedkom følgende viktige momenter; 

1.  Julekalender!! Særdeles viktig for 16-åringen, men etter forslag fra mine tre styremedlemmer (på 5, 13 og 16 år) kunne de få kalendergave hver sin dag. Så da ble kalenderprosjektet lett å organisere, med kun 24 ting/gjøremål og ikke 72.  (Jeg lager en oversikt over alle dagene og hva kalenderen inneholder, så jeg vet hva som kommer og evt. hva som må planlegges) En sikker suksess er å bestemme middag (fortrinnsvis dagen etter, så kokken får litt tid til innkjøp og planlegging ? denne jobben kan også delegeres videre..) Suksess nr 2 og enda større enn nr 1 er en fridag fra barnehagen  - en hel dag sammen med mamma, der poden får bestemme det meste. Den dagen hadde vi i går!! Og vi koste oss masse!!

2. Pepperkaker!!

3.Juleverksted ? i kombinasjon med punkt 2. Men med klar beskjed om at alle må forberede dette.

4 Juletre og julemat (ikke at noen hadde tenkt å droppe DET..) 


Julegaver ikke nevnt, men selvsagt ikke glemt. De kan med fordel anskaffes i juli J Til alt hell har vi i år endelig blitt enige om å kutte ut gaver til våre søsken og de eldste barna. Med 4 søsken og en haug med tantebarn gjør dette underverker i bortsortering av gjøremål før jul!

Julepynt har vi i massevis ? jeg ser ingen grunn til å ha nytt design på juletreet for hvert år, heller ei i resten av huset. Noen nisser strategisk plassert gjør jul i stua + en del levende lys da. Det må til!
Denne planen burde gå greit ? ispedd et julebord og et par konserter og en snarlig bytur med snille jenterJ Noe mer da?? Ikke som jeg kommer på. Men nå skal jeg vel ikke skryte på meg så ekstremt god husk alltid?

Andre som har gode tips i denne forbindelse??

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild Ingeborg

Ragnhild Ingeborg

41, Skedsmo

Ladies and gentlemen, Boys and girls. Step right up, step right up. Come closer, you won't believe your eyes Behind this curtain. Witness something you've never seen, before, Heard before, dreamt before. The most amazing show on earth - Denne intro'n på Enter the Circus av Christina Aquilerea er ganske så stilig. Nå skal jeg ikke påstå at denne bloggen vil bli "The most amazing show on earth", men håper den kan være til nytte og glede for noen, alternativt et lite tidsfordriv på "surfeveien" for andre. Det er iallefall en glede for meg å pusle med i en travel hverdag. Jeg er også på Twitter som @RagOrj og på mail: roxy_at(at)hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits